Om Svensk e-identitet

Vi som ser till att du är du

Svensk e-identitet är marknadens främsta och tryggaste leverantör av tjänster för inloggning, autentisering och signering samt ombudstjänster för HSA och SITHS.

I takt med att samhället digitaliseras allt mer blir behovet av flexibla och anpassade tekniska inloggningsmetoder allt större, liksom möjligheterna att med hjälp av teknik underlätta för verksamheter att kunna lägga sina resurser för det som de är till för – som patienter, kunder, brukare, elever – i stället för teknik.

Navet mellan människa och teknik

Hur vi ser till att du är du

Som navet mellan människa och teknik erbjuder vi flera integrationsmetoder för att användare ska kunna logga in med önskad inloggningsmetod till ett eller flera system. Vårt eget enkla och unika API; GrandID API utgör oftast utgångspunkten för att erhålla enkla och lättanvända inloggningslösningar.

 

 

 

Hur det kom sig

Uppsalaföretaget Svensk e-identitet grundades år 2009 av Jörgen Hellgren, Patrik Sandberg och Mikael Westöö som hade en gemensam vision: att förvandla avancerad teknik till lättanvända tjänster. De upplevde att behovet av flexibla och paketerade lösningar för autentisering inte fanns och bestämde sig då för fylla igen luckan och därmed göra digitaliseringen enklare för organisationer och därmed även för användare och samhälle.

Företag och produktportfölj växer stadigt

I drygt ett decennium har företaget utvecklat en tung produktportfölj med ett fyrtiotal tjänster som stödjer fem miljoner inloggningar varje månad – samt ett stort antal vårdgivare som låter oss avlasta deras HSA och SITHS-hantering och Sambianslutning. Därmed hjälper vi ett stort antal kommuner, vårdgivare, företag, systemleverantörer, myndigheter, lärosäten och många andra att kunna effektivisera sina verksamheter, följa allt mer skärpta lagkrav och underlätta för sina användare. Och det tänker vi fortsätta göra länge än.

Idag och i morgon

Vi är idag drygt 40 systemutvecklare och kundansvariga, där medarbetarstyrkan ständigt fylls på med nya krafter – nu snabbare än någonsin. Sedan oktober 2017 ägs bolaget till hälften av Visma, med de tre grundarna kvar i bolaget, med Mikael som vd, Jörgen som affärsutvecklare och ombudschef och Patrik som ekonomichef. Vi sitter i två kontor på Svartbäcksgatan i centrala Uppsala. Vi har även ett kontor i Göteborg.

Som vår affärsutvecklare Jörgen brukar säga, naturligtvis med glimten i ögat: 

Det är synd om verksamheter med e-tjänster som inte har hittat oss än, för de har inte fått en tillräckligt enkel, snabb och anpassad lösning som passar deras behov.

Jobba hos oss på Svensk
e-identitet

Det trygga valet

Att vända sig till oss är ett klokt och tryggt val. Vi är experter på att vägleda kunden rätt och snabbt och leverera den paketerade lösning som just den kunden behöver – och ofta mer därtill. Och dessutom till låg kostnad eftersom vi inte alltid behöver uppfinna hjulet om och om igen. Numera har vi dessutom en stor och stabil aktör i ryggen som borgar än mer för kvalitet i vår delägare Visma.

Varför ska du anlita oss?

  • Tryggt

  • Vi har en heltäckande och teknikoberoende tjänsteportfölj som resulterar i att du får en anpassad lösning som matchar just din organisation och era behov.

 
  • Enkelt

  • Vi förvandlar och paketerar avancerad teknik till lättanvända tjänster. Vi är navet i mellan människa och teknik.

 
  • Kostnadseffektivt

  • Våra tjänster är byggda i moduler. Det innebär att du kombinerar din egen lösning, och betalar en startavgift och löpande månadsavgift för det du behöver.

 

Ett företag i Visma

Sedan 2017 är Visma delägare i Svensk e-identitet vilket borgar för extra trygghet och stabilitet. Vismas vision är att vara ledande i automatiseringen av affärsprocesser där Svensk e-identitet är en given part och experterna när det kommer till inloggningslösningar.

Läs mer om Visma här

Främsta & tryggaste
leverantören av inloggnings­tjänster

Som navet mellan människa och teknik loggar vi in vem som helst till vad som helst.

Högsta kreditvärdighet

Svensk e-identitet har högsta kreditvärdighet och är därmed en trygg och solid partner att göra affärer med.

Läs mer om vad det innebär här

 

 

Vår affärsidé och Vision

Svensk e-identitet hjälper alla typer av organisationer att enkelt och säkert logga in användare till alla typer av system. Vi är navet emellan människa och teknik, kort och gott: Vi ser till att du är du.

Våra tjänster är en central del i att det moderna samhället fungerar och gör det digitala livet enklare.

Våra kontor i Uppsala

I hjärtat av Uppsala – mitt på gågatan – finns våra två centralt belägna kontor

Södra kontoret 
Svartbäcksgatan 5, Uppsala

Norra kontoret 
Svartbäcksgatan 8, Uppsala

Göteborgskontoret 

Strax utanför Göteborg i anrika Jonsereds fabrikslokaler finns vårt tredje kontor

Postadress Göteborgskontoret
Svensk e-identitet AB
William Gibsons Väg 1
433 76 Jonsered

Vår vision

Våra tjänster är en central del i att det moderna samhället fungerar och gör det digitala livet enklare.

Vår affärsidé

Svensk e-identitet hjälper alla typer av organisationer att enkelt och säkert logga in användare till alla typer av system. Vi är navet emellan människa och teknik, kort och gott: Vi ser till att du är du.